dijous, 20 d’octubre del 2011

D'ESTAVILL AL PONT DEL DIABLE

Em fa il.lusió penjar aquesta ruta, perquè fins fa ben poc estava pràcticament perduda. La idea de fer-hi passar la ruta d'"El cinquè llac" que impulsen algunes cases rurals de la zona i la tasca de desbrossament que ha dut a terme l'Ajuntament de la Torre de Capdella fan possible que es pugui tornar a utilitzar aquest antic camí. Tot i això, encara hi ha trams on potser us esgarrinxareu, i altres que no són ciclables, però el conjunt de la ruta val la pena i la baixada final cap a Senterada és de les que un no es cansa mai de repetir.

El recorregut comença durant 2 km per la carretera de la vall fosca, per després agafar la carretera que en 6,5 km ens puja a Estavill. Es fa una mica llarga, però el percentatge de desnivell és moderat. Un cop al poble, seguim l'asfalt fins a la part alta, on hi ha la font. Just a sobre veureu dues petites construccions, per on haureu de passar deixant-les a mà dreta.

Al sortir a la carena hem de trobar un estret camí que s'intueix entre 2 petits murs. El corriol és ciclable només a estones, perquè no està del tot net i perquè potser caldria treure'n les pedres més grosses. Al cap d'una estona, trobarem un barranc que forsosament haurem de passar a peu, per després començar a pujar lleugerament, flanquejant cap el següent barranc.

Hem d'estar pendents en aquest tram, perquè hi ha un moment en que just a sota nostre tindrem el Monestir de Sant Genís. El que en queda està pràcticament cobert per la vegetació, sobretot per la part de darrera, i ens costarà una mica passar a la façana principal. Des d'aquí, i fins i tot abans, ja podrem veure les restes del poble de La Bastida, del qual depenia el monestir, i que ens observa des de damunt del següent turó.

A partir d'aquí, hem de trobar el pont del Diable, que tenim realment aprop, però que és fàcil que ens costi trobar perquè hi ha diversos possibles camins, però tots tenen poques o moltes verdisses. Cal arribar a la vora del barranc, i aquí podrem tornar a pujar a la bici per baixar l'últim tram fins al pont. El més difícil ja està fet. Només queda impressionar-nos amb la ubicació del pont i la profunditat del barranc, i a partir d'aquí remontar per l'altre vessant i començar el tècnic descens fins a Senterada. Us asseguro que us treureu l'espina dels trams que heu hagut de fer a peu.


Link al track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2137902


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada